Praktische zaken

Praktische zaken

Honden


In de praktijklessen waarin je de eigen (leen)hond meebrengt is dit pas na goedkeuring door de hoofddocent, dit is op basis van de in te vullen vragenlijst en eventueel na een gesprek met jou

Waar hou je rekening mee?


  • Je hond zal niet de hele lesdag actief gehouden worden of aan bod zijn, daarom is het belangrijk dat je hond tijdens de periodes dat jullie niet aan de beurt zijn wel afzonderlijk kan rustig blijven, bv in de auto (indien niet te warm), of in een bench. Omwille van de indeling van de lessen, kan je je hond niet de hele tijd bij je houden. Honden worden niet vastgebonden aan de omheining van het trainingsveld!


  • Zorg dat je steeds minstens een kwartier voor het aanvangsuur van de lesdag aanwezig bent zodat je hond rustig uit de auto kan komen, je hem rustig kan uitlaten en je ook rustig met hem tot op het trainingsveld kan komen. De nadruk in deze zin ligt op het woord rustig. Als je al gehaast en opgewonden begint aan de les, betekent dit ook dat je hond al gejaagd en opgewonden is.

 

  • De honden komen niet in het leslokaal, tenzij anders aangegeven door de docent.

 

  • Laat je hond uit voor hij op het trainingsveld komt, moet hij toch hoognodig, mag je uiteraard het veld verlaten. Is er een ongelukje, ruim het gewoon op.

 

  • Honden begroeten mekaar niet aan de leiband, niet elke hond vindt dit even prettig. Respecteer de persoonlijke ruimte van andere honden. Wacht tot de persoon voor je door het hek is gegaan, vooraleer je zelf door het hek gaat. Zoek op het veld een plekje op, waar je hond voldoende ruimte heeft, tussen de andere honden en mensen.

 

  • Jij beloont enkel je eigen hond, je geeft geen voertjes of beloningen aan andermans hond, tenzij de handler jou daar specifiek om vraagt.

 

  • We hebben voluit respect voor mekaar, ieder komt naar de les om bij te leren. Luisteren naar adviezen die een instructeur aan een andere handler en hond geeft, kan ook leerrijk voor jou zijn.

 

  • Benut de pauzes tijdens een lesdag om je hond uit te laten en hem ontspanning te bieden. De honden mogen tijdens de pauzes niet los op het trainingsveld, tenzij anders aangegeven wordt door de docent.

Live online lessen


Kijk goed op je factuur wat de lesplanning hiervan is. Doorgaans gaan deze lessen door in de voormiddag op zaterdag of op zondag. Dit kan variëren in functie van je docent.

Wanneer de les een halve dag duurt, reken je op 3 lesuren (met 15min pauze tussenin), bij een volledige dag op 6 lesuren (met pauzes).

Praktijklessen


De praktijklessen gaan meestal door op zaterdagen. Per uitzondering kan dit ook een zondag zijn.

Ze starten  om 10u stipt. Graag verwelkomen we je vanaf 9u30.

Pauzes (15 min.) zijn voorzien in voor- & namiddag. Lunchen doen we rond 13u, we voorzien een half uur tot drie kwartier. Lunch dien je zelf mee te brengen.

We ronden af om 17u.

Cursuslocatie


Onze academie heeft twee verschillende locaties voor de praktijklessen. Kijk dan ook goed na voor welke module op welke locatie je ingeschreven bent op je factuur.


Leslocatie Erpe-Mere:


De lessen gaan door in het leslokaal en de overdekte trainingshal van hondenschool Happy Tail: Kuilstraat 50, 9420 Erpe-Mere. Via Google Maps kan je navigeren op Happy Tail.

 

Leslocatie Duffel:


De lessen gaan door in het leslokaal en de buitenterreinen van Huisdiergedrag: Lintsesteenweg 218, 2570 Duffel

Via Google Maps kan je navigeren op Huisdiergedrag. Parkeren kan je op de oprit ofwel in de zijstraat naast supermarkt Okay. De parking van de Okay is enkel beschikbaar op zondagen.

Netwerk


Elke afgestudeerde Kyno-Coach Puppy- en Hondencoach én Hondengedragscoach kan gratis lid worden van het Kyno-Coach netwerk. Je dient hiervoor een ondernemingsnummer te hebben. En een website waarop je duidelijk je diensten afficheert, die ook passend zijn bij het diploma dat je behaalde. Je dient te werken volgens de ethische waarden en normen zoals je deze meekreeg vanuit de Kyno-Coach opleiding.


  • Vermelding met naam en bedrijfsgegevens op de Kyno-Coach website
  • Gebruik van het Kyno-Coach logo voor afgestudeerden op je eigen website

Studiebelasting


Een studiepunt is een eenheid waarmee de studieomvang van een opleiding of een opleidingsonderdeel wordt uitgedrukt. Elk studiepunt staat voor 25 uren onderwijsactiviteit door de normstudent. Onder onderwijsactiviteit wordt verstaan: het volgen van de praktijklessen, het bekijken van de lesopnames, het lezen van de handleidingen, het studeren voor examens, het uitwerken van cases, het afleggen van examens, het maken van je eindwerken.

Een studiepunt is dus het ‘gewicht’ van dat opleidingsonderdeel. Dit geeft je een idee over de te verwachten inspanning, die je zal moeten leveren voor een opleidingsonderdeel.  Per lesdag rekenen we naar schatting nog 2 dagen aan andere onderwijsactiviteiten.

 

Totaal aantal lesuren (lesopnames, online-lessen en praktijklessen) = 39 dagen x 6u/dag = 234 uren

Totaal aantal andere onderwijsactiviteiten = 468 uren

Dit maakt een totaal van 702 uren ofwel 28 studiepunten. Dit is uiteraard slechts een leidraad, ieder studeert op eigen tempo.


Deze studiepunten zijn te verdelen over de gehele duurtijd van de opleiding.

Voor Puppy- en Hondencoach is dit 2 jaar en kan je rekenen op 10 studiepunten per jaar. En nog eens 8 studiepunten voor de module tot Hondengedragscoach, die nog eens 6 maanden zal duren (ongeveer).