Instructeur - Module 7

Module 7: Stage & Examen Instructeur


In deze stageperiode ga je vooral ervaring opdoen. Leren werken met verschillende types honden, leren coachen van verschillende types mensen. We kijken naar wat jij in je leerproces nodig hebt en op welke manier jij hierin het best gecoacht kan worden.


Eens je van start gegaan bent met deze Module 6 – Lesgeven kan je aangeven wanneer je met je stage zou wensen te starten. Er is geen theorie-examen van module 6. Je kan dus Module 7 – Stage opstarten tegelijk met de lesdagen van module 6 mocht je dit wensen.

Voor aanvang van deze stage maak je een afspraak op de academie. Tijdens dit individuele gesprek van +/- 1 uur zal één van de hoofddocenten met jou je reeds afgelegde weg bespreken. De docent zal jou aangeven waar volgens het docententeam jouw werk- en aandachtspunten liggen en hoe je jezelf best kan ontwikkelen tijdens je stage. Jij mag hierbij ook aangeven naar welke soort stageplek je voorkeur uitgaat. Zo kan in overleg een geschikte stageplaats geformuleerd worden. Het is aan jou om dan zelf de zoektocht te starten naar die specifieke plek en stageplekken te contacteren. De stageplek dient te voldoen aan de voorwaarden die Kyno-Coach vzw stelt aan welzijnseisen en trainingsaanpak.Deelnamevoorwaarden: om aan deze module te kunnen deelnemen dien je het diploma Kyno-Coach® Trainer behaald te hebben (dus geslaagd zijn voor modules 1 tot en met 4) en  je deelnamecertificaat van module 5 voor te leggen.


Toetsing: Je instructeursexamen zal bestaan uit meerdere delen. Je moet op alle onderdelen afzonderlijk minstens 60% behalen om te slagen.

                      Deel 1: theorieles geven,

                      Deel 2: praktijkles geven (één groepsles en één individuele les)

                      Deel 3: schrijven van een stagerapport.


Diploma: wanneer je slaagt voor alle afzonderlijke toetsingen van module 7 ontvang je het diploma Kyno-Coach® Instructeur.


Data: individueel vast te leggen.


Praktische informatie (Lesuren, Cursuslocatie, Tarieven, Kortingssysteem, Certificaten, Netwerk)


Inschrijven (Hier kan je inschrijven en vind je een overzicht van de kosten per module)


Nog vragen? Klik hier, we beantwoorden ze graag!


Benieuwd naar het vervolg? Voor de modulen van gedragscoach klik hier

Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden