Cursus Z&Z Instructeur

INSTRUCTEURSCURSUS ZELFBEHEERSING & ZELFVERTROUWEN


Kyno-Coach biedt in samenwerking met N&N Dogtrainers (NL) de Z&Z Instructeurscursus aan, die speciaal op maat gemaakt is voor voor gediplomeerde instructeurs en gedragstherapeuten die praktijkervaring hebben in les geven.


VOOR WIE EN WAT?

Wil jij je als gediplomeerd instructeur meer verdiepen in probleemgedrag en een speciale cursus daarvoor gaan aanbieden? Of ben je gedragstherapeut en wil je meer leren in de praktijk over het begeleiden van probleemgedrag? Dan is dit de cursus voor jou!


Wij bieden je in 4 dagen afwisselend met theorie én praktijk alles voor een professionele training voor meer Zelfbeheersing en Zelfvertrouwen voor hond én baas. Wij volgen de nieuwste inzichten en trainingstechnieken en geven een nieuwe weg voor onzekerheid, angst, agressie, hyperactiviteit en concentratieproblemen. Na een succesvolle afronding met praktijkexamen, kun je je eigen cursus met theorie en praktijklessen hierin gaan geven.


De cursus wordt gegeven door Nicole van Rhee, Judith Hofman Pascale Zwart en Krisje Moens, allen gespecialiseerd in het begeleiden van probleemgedrag. De kracht van onze training ligt in de combinatie van de baas leren hoe de hond communiceert met de omgeving en daar op een juiste manier op in te spelen, zodat de hond stapsgewijs leert omgaan met allerlei prikkels en zich leert ontspannen in moeilijke situaties.


Tijdens de lesdagen leer je over de volgende thema’s:


 • Leren begrijpen van emoties bij honden en gedragsproblemen als stress, onzekerheid, angst, agressie, hyperactiviteit en concentratieproblemen (fysiologische processen, interne en externe invloeden);
 • Leren rustig te blijven en samen te werken in moeilijke situaties door proactief handelen;
 • Leren de communicatiesignalen/emoties van de hond te zien en te handelen naar wat de hond nodig heeft (emotie-regulatie-training);
 • Hond/hond training door opbouwend en ontspannen te communiceren, zowel aan korte lijn, aan een 5 meter lijn als los van de lijn, indien nodig met een hek ertussen en indien mogelijk bij elkaar los op het veld en het gebruik van “teaching dogs” hierbij;
 • Leren omgaan met omgevingsprikkels (mensen, dieren, verkeer, geluiden, etc.), opbouwend trainen in ontspannen omgaan met afleidende prikkels;
 • Lichamelijke spanningspatronen opsporen met een lichaamsscan;
 • De hond leren ontspannen met massagetechnieken, prikkelarm en mét prikkels;
 • Ontspannen wandelen zonder trekken met een tuig met 2 contactpunten;
 • Meer bewust worden van het lichaam met balanstraining (geleiding door balansparcours);
 • Specifieke oefeningen en spelletjes voor Zelfvertrouwen, Zelfbeheersing én om de band te versterken;
 • Ondersteuning met natuurgeneeskunde, reguliere middelen en mogelijkheden voor doorverwijzen of samenwerking.


CERTIFICAAT EN EXAMEN

Na afloop van de 4 dagen theorie en praktijk ontvang je een bewijs van deelname. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen in een praktijkstage van 6 blokken van 2 uur binnen de Cursus Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, met aansluitend het examen. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het certificaat “Instructeur Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen”.


De cursus wordt gegeven op de Kyno-Coach Academie te Essen. De theorielessen met Powerpoint presentaties worden gegeven in een verwarmde binnenruimte. De praktijklessen zijn op de omheinde buitenvelden. De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Na iedere lesdag krijg je huiswerk mee. Dit is niet verplicht, maar zijn oefeningen waar je zelf mee aan de slag kunt met honden die je begeleid. Filmpjes van deze trainingen en/of verslagen, kun je naar ons mailen en zullen wij van tips voorzien, waardoor je nog meer leert in deze periode.


Voor een goede kwaliteit en individuele begeleiding bestaat de groep uit maximaal 10 deelnemers (met 2 instructeurs). Voor de praktijkoefeningen werken we vooral met jullie eigen honden. Na inschrijving kijken wij in overleg met de deelnemers wie op welke dagen een hond meebrengt. Het doel van deze instructeurscursus is dat jullie leren hoe je kunt trainen met honden die moeite hebben om zich te concentreren en zich snel laten afleiden door prikkels , met onzekere en angstige honden en honden met angstagressie, overmatig enthousiasme of ander hypergedrag. Uiteraard kun je alles wat je leert ook toepassen op je eigen honden, maar het doel van deze cursus is niet het heropvoeden van je hond, maar jullie eigen leerproces staat centraal. Een eigen hond meebrengen is daarom ook niet verplicht om deel te kunnen nemen.


De cursus is bedoeld voor gediplomeerde instructeurs en gedragstherapeuten met praktijkervaring in les geven. Uit ervaring is gebleken dat ook andere kynologische professionals zoals massagetherapeuten of natuurgeneeskundigen veel van deze kennis in hun werk kunnen gebruiken. In overleg is het voor hen ook mogelijk om deze instructeurscursus te volgen, maar om de theorie te kunnen volgen er is wel kennis op het gebied van leerprincipes en hondengedrag vereist. Neem hiervoor contact met Kyno-Coach op. We bespreken of jouw kennis voldoende is. En om de praktijkoefeningen met hond mee te kunnen doen, is ervaring met trainen vereist. Bij sommige programmaonderdelen wordt de groep opgesplitst en wordt onderscheid gemaakt worden tussen enerzijds instructeurs / gedragstherapeuten en anderzijds de overige professionals.


De Instructeurscursus Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen is opgenomen in de “SPPD NP lijst voor Instructeurs” met een honorering van 10 nascholingspunten t.b.v. accreditatie van kynologische instructeurs bij de SPPD.


Daarnaast is de Instructeurscursus Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen geaccrediteerd door de Raad van Beheer met 35 punten in categorie B.


KOSTEN

€ 440,-

(de prijs van € 440,- is voor de 4 lesdagen, inclusief koffie, thee en documentatie, de kosten voor de praktijkstage en het examen bedragen € 175,- exclusief BTW). Het examen wordt geregeld met N&N Dogtrainers en is ook aan hen te betalen.


Deze module is verspreid over 4 cursusdagen.

Donderdagen: 10/10/2019 - 24/10/2019 - 14/11/2019 - 28/11/2019 - (reservedatum 12/12/2019)


Praktische informatie


Inschrijven


Nog vragen? Klik hier, we beantwoorden ze graag!
Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden