GastdocentenWe stellen onze gastdocenten heel graag aan u voor, we vermelden er telkens bij in welke module zij een onderdeel zullen invullen:Corinne Somers – Module 3: anatomie en bewegingsapparaat


' Mijn hele leven heb ik al een grote liefde voor alle dieren. Ik heb altijd al de droom gehad om met dieren te werken. Daarom ben ik nadat ik mijn VWO diploma heb gehaald, diergeneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Utrecht. Dit heb ik twee jaar volgehouden en helaas was het voor mij niet haalbaar om deze studie met succes af te ronden. Toen heb ik besloten om fysiotherapie te gaan studeren om daarna door te leren voor dierenfysiotherapeut. In 2006 ben ik afgestudeerd als humaan fysiotherapeut. Gelijk na mijn afstuderen ben ik in een particuliere praktijk gaan werken. Dit heb ik gecombineerd met de studie dierfysiotherapie in Barneveld. In 2009 ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Hiernaast werk ik ook nog als humaan fysiotherapeut.'Klik hier om naar de site van Somers Dierfysiotherapie te gaan

Kaat Wauters – Module 4: ontspanningsmassage bij honden – Module 6: Balans en coördinatie


'Hey, ik ben Kaat en ik heb mij destijds, door mijn passie voor honden, omgeschoold van IT'er tot Kynologisch Instructeur en later tot Kynologisch Massagetherapeut bij Kynomassage in Nederland. Daar maak ik ondertussen deel uit van het vast docententeam. Bewegingsleer en het spierenstelsel van de hond zijn een grote fascinatie. Door bijscholing, en in combinatie met de liefde voor fokkerij, specialiseer ik mij nog verder in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van pup tot een goed gebalanceerde volwassen hond.


Ik heb Kate&Dogs opgericht, een praktijk waar ik zowel sporthonden, pups, jonge en oudere honden als honden met stressgerelateerde gedragsproblemen of lichamelijke problemen help dmv massage- en bewegingstherapie. Via aanrakingen breng ik meer rust in het lichaam van de honden en in combinatie met gerichte oefeningen worden ze meer bewust van hun eigen lichaam en hoe dit te gebruiken. Ik werk hiervoor steeds in communicatie met de hond.

Daarnaast coach ik hondeneigenaars met oa pups en pubers om een goede band op te bouwen door hen meer bewust te laten kijken naar hun hond en hen te leren hoe ze spelenderwijs allerlei kunnen aanleren.


Ik deel graag mijn kennis met hondeneigenaars die meer in verbinding willen gaan met hun hond en hondeninstructeurs die net een stapje verder willen gaan bij het begeleiden van honden en hun eigenaars.

.


Klik hier om naar de site van Kate&Dogs te gaan

Nienke Groen-Melissen – Module 5: coachen van mens en hond


'Ik woon samen met mijn man en zoontje in het mooie Geersdijk. Ik heb zelf 3 schatten van honden, 2 katten , 2 grote paarden en 2 mini pony’s. Kinderen en dieren zijn al van jongs af aan mijn passie. Door mijn jarenlange ervaring met dieren en kinderen, kreeg ik het idee om hier een mooie samenwerking van te maken. Ik zag dat dieren een enorm positieve invloed hebben op kinderen en absoluut geschikt zijn om kinderen te helpen. Dieren en kinderen lijken namelijk erg veel op elkaar. Ze leven in het hier en nu, ze leren spelenderwijs en het allerbelangrijkste… dieren hebben geen oordeel.  Een ideale combinatie om ze samen te laten werken! Binnen Woefjes & Boefjes bied ik dan ook een programma op maat aan op vlak van kindercoaching.

Verder…coach ik ook veel volwassen dames en heren. Het spiegelen met honden is geschikt voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. We staan ook nu stil bij onderwerpen als contact maken, persoonlijk leiderschap, communicatie en je krijgt inzicht in je eigen unieke talenten. Er wordt een duidelijke vertaalslag gemaakt naar het dagelijks leven.

En dan nog…help ik veel hondenbaasjes met de begeleiding met hun eigen hond. Inmiddels zijn er diverse workshops en cursussen ontstaan. Uiteraard probeer ik mij jaarlijks bij te scholen door het volgen van de nieuwste coachtools en de nieuwste cursussen over honden.'Klik hier om naar de site van Woefjes & Boefjes te gaan

Annelies Van Nuffel – Module 6: puppyles


Hallo, ik ben Annelies en ik geef het toe… ik ben zot van boeken. Als die boeken dan ook nog over het gedrag van dieren gaan, of over onze visies, omgang en het al of niet trainen van dieren dan ben ik al helemaal verkocht. Dat is ook de reden dat ik de webshop van Friendly with Dogs overnam.

Daarnaast vind ik het heerlijk om bij te leren. Niet alleen door het volgen van lezingen, workshops of seminars maar ook door van gedachten te wisselen met collega’s, met gelijkgezinden of met mensen die een andere visie hebben. Want net dan is er de mogelijkheid om bij te leren, om de zaken net van een andere kant te bekijken. Bijleren stopt nooit. Als het kan gooien we er graag nog een snuifje wetenschap bij ook want de wetenschapper in mij moet soms gevoed worden.

Ik hou ook van mensen, van het uitwisselen van informatie, in beide richtingen… geven en nemen. Ik hou van de mix tussen de ‘stielkennis’ die te vinden is in het veld, het buikgevoel van de kenners, ervaringsdeskundigen, en de door wetenschap aangetoonde misvattingen of waarheden. In de Friendly with Dogs seminars en congressen is deze mix perfect terug te vinden.

Naast Friendly with Dogs, zet ik me intussen ruim 10 jaar met hart en ziel in op onze eigen hondenschool Happy Tail en dit in combinatie met mijn docententaak aan de afstudeerrichting dierenzorg op Hogent. Bij Happy Tail focussen we ons op puppylessen in kleine groepjes van maximum 4 pups op opvoeding en training op maat van de pup. In ons lessenpakket bieden we zowel praktijk- als theorielessen aan, ideaal voor hondeneigenaren die willen leren hoe ze hun pup het best kunnen begeleiden om een goeie start te maken in zijn leven. Daarnaast bieden we ook juniorlessen aan en workshops voor volwassen honden waarbij we vaak werken met gastinstructeurs.'


Klik hier om naar de site van Happy Tail te gaan


Klik hier om naar de site van Friendly With Dogs te gaanSuzy Deurinck – Module 6: driehoek in hondentraining


'Hoi, ik ben Suzy en ik heb een doel. Ik wil meer gelukkige mensen en dieren in de wereld. Soms kom je al een heel eind met kleine veranderingen en hiermee help ik je graag. Mijn rode draad is het open en spontane plezier dat we met paarden en honden beleefden toen we klein waren.

Ik heb verschillende opleidingen afgerond, zoals dierwetenschappen (Wageningen University) en de opleiding tot Connection Training Coach.

Mijn werk is erg afwisselend: ik werk met paarden, honden, mensen en doe onderzoek naar paardenwelzijn en naar hondenwelzijn.

Met de resultaten van mijn onderzoek ‘Driehoek in hondentraining’ streef ik naar een verbeterde communicatie van instructeur naar eigenaar. Soms ligt de uitdaging niet in het paard of in de hond, maar in de mens. Hoe kan je als instructeur de kennis en emotie van de eigenaar respecteren, en er toch voor zorgen dat nieuwe informatie binnenkomt? Gaat het enkel om de informatiestroom of heeft een eigenaar meer nodig?'Klik hier om naar de site van Deurinck te gaanEva Paridaens – Module 8 en 9: probleemgedrag – gedragscoach


'Dieren hebben op mij een enorme aantrekkingskracht en zijn een bron van inspiratie. Ik wist dan ook al vroeg dat ik met dieren wou werken. Na mijn universitaire studies Klinische Psychologie volgde ik een 2-jarige therapie opleiding ''Therapie met assistentie van dieren'' (animal assisted therapy) en de opleiding ''Companion Animal Behaviour Counselling'' (2-jarig postgraduaat University of Southampton). Als één van de weinige universitair geschoolde gedragstherapeuten in België deel ik graag mijn kennis en ervaring met iedereen, om de band tussen mensen en dieren te versterken.

Ik school mezelf zoveel mogelijk bij en werk op een ethisch verantwoorde manier met de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik ben ook aangesloten bij vakverenigingen en werk volgens een deontologische code (zie APDT-BeNe en VDG: Vereniging voor DierGedragstherapeuten).'


Klik hier om naar de site van Eva Dier&Gedrag te gaan
Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden