Gastdocenten

Ons team van gastdocentenWe stellen onze gastdocenten heel graag aan u voor, we vermelden er telkens bij in welke module zij een onderdeel zullen invullen:Kaat Wauters – Module 3 - Bewegingsleer - Module 4: ontspanningsmassage bij honden – Balans en coördinatie


'Hey, ik ben Kaat en ik heb mij destijds, door mijn passie voor honden, omgeschoold van IT'er tot Kynologisch Instructeur en later tot Kynologisch Massagetherapeut bij Kynomassage in Nederland. Daar maak ik ondertussen deel uit van het vast docententeam. Bewegingsleer en het spierenstelsel van de hond zijn een grote fascinatie. Door bijscholing, en in combinatie met de liefde voor fokkerij, specialiseer ik mij nog verder in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van pup tot een goed gebalanceerde volwassen hond.


Ik heb Kate&Dogs opgericht, een praktijk waar ik zowel sporthonden, pups, jonge en oudere honden als honden met stressgerelateerde gedragsproblemen of lichamelijke problemen help dmv massage- en bewegingstherapie. Via aanrakingen breng ik meer rust in het lichaam van de honden en in combinatie met gerichte oefeningen worden ze meer bewust van hun eigen lichaam en hoe dit te gebruiken. Ik werk hiervoor steeds in communicatie met de hond.

Daarnaast coach ik hondeneigenaars met oa pups en pubers om een goede band op te bouwen door hen meer bewust te laten kijken naar hun hond en hen te leren hoe ze spelenderwijs allerlei kunnen aanleren.


Ik deel graag mijn kennis met hondeneigenaars die meer in verbinding willen gaan met hun hond en hondeninstructeurs die net een stapje verder willen gaan bij het begeleiden van honden en hun eigenaars.

.


Klik hier om naar de site van Kate&Dogs te gaan

Annelies Van Nuffel – Module 6: puppyles


Hallo, ik ben Annelies en ik geef het toe… ik ben zot van boeken. Als die boeken dan ook nog over het gedrag van dieren gaan, of over onze visies, omgang en het al of niet trainen van dieren dan ben ik al helemaal verkocht. Dat is ook de reden dat ik de webshop van Friendly with Dogs overnam.

Daarnaast vind ik het heerlijk om bij te leren. Niet alleen door het volgen van lezingen, workshops of seminars maar ook door van gedachten te wisselen met collega’s, met gelijkgezinden of met mensen die een andere visie hebben. Want net dan is er de mogelijkheid om bij te leren, om de zaken net van een andere kant te bekijken. Bijleren stopt nooit. Als het kan gooien we er graag nog een snuifje wetenschap bij ook want de wetenschapper in mij moet soms gevoed worden.

Ik hou ook van mensen, van het uitwisselen van informatie, in beide richtingen… geven en nemen. Ik hou van de mix tussen de ‘stielkennis’ die te vinden is in het veld, het buikgevoel van de kenners, ervaringsdeskundigen, en de door wetenschap aangetoonde misvattingen of waarheden. In de Friendly with Dogs seminars en congressen is deze mix perfect terug te vinden.

Naast Friendly with Dogs, zet ik me intussen ruim 10 jaar met hart en ziel in op onze eigen hondenschool Happy Tail en dit in combinatie met mijn docententaak aan de afstudeerrichting dierenzorg op Hogent. Bij Happy Tail focussen we ons op puppylessen in kleine groepjes van maximum 4 pups op opvoeding en training op maat van de pup. In ons lessenpakket bieden we zowel praktijk- als theorielessen aan, ideaal voor hondeneigenaren die willen leren hoe ze hun pup het best kunnen begeleiden om een goeie start te maken in zijn leven. Daarnaast bieden we ook juniorlessen aan en workshops voor volwassen honden waarbij we vaak werken met gastinstructeurs.'


Klik hier om naar de site van Happy Tail te gaan


Klik hier om naar de site van Friendly With Dogs te gaanSuzy Deurinck – Module 6: driehoek in hondentraining


'Hoi, ik ben Suzy en ik heb een doel. Ik wil meer gelukkige mensen en dieren in de wereld. Soms kom je al een heel eind met kleine veranderingen en hiermee help ik je graag. Mijn rode draad is het open en spontane plezier dat we met paarden en honden beleefden toen we klein waren.

Ik heb verschillende opleidingen afgerond, zoals dierwetenschappen (Wageningen University) en de opleiding tot Connection Training Coach.

Mijn werk is erg afwisselend: ik werk met paarden, honden, mensen en doe onderzoek naar paardenwelzijn en naar hondenwelzijn.

Met de resultaten van mijn onderzoek ‘Driehoek in hondentraining’ streef ik naar een verbeterde communicatie van instructeur naar eigenaar. Soms ligt de uitdaging niet in het paard of in de hond, maar in de mens. Hoe kan je als instructeur de kennis en emotie van de eigenaar respecteren, en er toch voor zorgen dat nieuwe informatie binnenkomt? Gaat het enkel om de informatiestroom of heeft een eigenaar meer nodig?'Klik hier om naar de site van Deurinck te gaanEva Paridaens – Module 7: probleemgedrag en stage en cases – gedragscoach


'Dieren hebben op mij een enorme aantrekkingskracht en zijn een bron van inspiratie. Ik wist dan ook al vroeg dat ik met dieren wou werken. Na mijn universitaire studies Klinische Psychologie volgde ik een 2-jarige therapie opleiding ''Therapie met assistentie van dieren'' (animal assisted therapy) en de opleiding ''Companion Animal Behaviour Counselling'' (2-jarig postgraduaat University of Southampton). Als één van de weinige universitair geschoolde gedragstherapeuten in België deel ik graag mijn kennis en ervaring met iedereen, om de band tussen mensen en dieren te versterken.

Ik school mezelf zoveel mogelijk bij en werk op een ethisch verantwoorde manier met de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik ben ook aangesloten bij vakverenigingen en werk volgens een deontologische code (zie APDT-BeNe en VDG: Vereniging voor DierGedragstherapeuten).'


Klik hier om naar de site van Eva Dier&Gedrag te gaan

Ilse Rediers - Module 3: Anatomie, fysiologie en EHBO + Module 7: gedragsmedicatie, medische oorzaken gedrage en senior


Als gedragsdierenarts werkt Ilse Rediers in haar gedragspraktijk BehiVet nauw samen met de eigen dierenarts. Tijdens de gedragsconsultatie worden zowel medische, emotionele, gedragsmatige en omgevingsfactoren samen bekeken. Het probleem wordt grondig geanalyseerd en er wordt een therapieplan opgesteld op maat van het individuele dier in zijn specifiek levenssituatie én de eigenaar. Hierbij staan de levenskwaliteit van zowel het dier als de gezinsleden voorop.


Tijdens de puppylessen (met maximaal 4 pups) ligt de focus op de opvoeding van de pup in zijn specifieke situatie en levensomstandigheden. De nadruk ligt op het aanleren van zelfbeheersing en vaardigheden die nodig zijn in het dagelijkse leven. Er wordt zeer veel informatie gegeven zodat het gezin zijn pup echt leert begrijpen en hem juist kan begeleiden. Daarbij wordt rekening gehouden met het karakter van de individuele pup. Op die manier kunnen de typische ‘puppyprobleempjes’ juist worden aangepakt en kunnen gedragsproblemen voorkomen worden.


Ilse heeft een pedagogisch diploma en geeft veel webinars, lezingen en opleidingen voor eigenaars en dierprofessionals (van fokkers tot dierenartsen). Daarnaast geeft ze les in de richting diertechnische wetenschappen.  


Ilse Rediers is dierenarts en gedragsdeskundige en behaalde een postgraduaat toegepast diergedrag. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring en is bestuurslid van de Vlaamse gedragsdierenartsen (VDWE), lid van de Europese gedragsdierenartsen (ESVCE) en lid van Vereniging voor Diergedragsprofessionals (VDG). Als wetenschappelijk gevormd gedragsdeskundige vindt ze bijscholen op hoog wetenschappelijk niveau een prioriteit. Ze volgde daarom ook meer dan 200 wetenschappelijke bijscholingen, congressen en workshops over diergedrag en -welzijn. 

Als gedragsdierenarts werkte ze mee aan volgende projecten: Pup4Life (een project van de Limburgse dierenartsen om eigenaars te begeleiden bij de keuze van een hond en fokker), The Blue Dog project (een project om bijtincidenten bij kinderen te vermijden), video’s voor de Feline Welfare Foundation en opleidingen voor asielmedewerkers en -vrijwilligers. In 2020 werd haar boek over hondengedrag en -welzijn ‘Een vlekkeloos hondenleven’ gepubliceerd.


Klik hier om naar de site van Behivet te gaan


Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden