Mensen

MENSEN

"Maar ze doen niet wat ik zeg!"


Eén van de meest gehoorde zinnetjes wanneer hondentrainers onderling met mekaar praten. En neen, dan gaat het echt niet over de honden, maar over de mensen ernaast. De grootste bron van frustratie bij menig hondentrainer is de mensen die bij de hond horen. Want hé, je stapte toch in dit vak omdat je iets met honden wou gaan doen, honden zijn leuk, gezellig, lief en je bent ondertussen een toptrainer geworden, al die theorie en praktijk maken dat je ze begrijpt, je weet wat ze nodig hebben, hoe ze iets aanleren en daar sta je dan, met je rugzak vol kennis en goeie wil en de mens naast de hond doet niet wat je zegt, hij trekt jouw adviezen in twijfel, Bij les 2 zegt hij dat hij zijn buurman vertelt heeft over je eerste les en dat die zei dat hij dat helemaal zo niet moest doen. En van al die koekjes worden ze toch wel dik hoor. En nadat je al vijf keer gezegd hebt met een ontspannen leiband te werken zie je de zesde keer toch weer een ruk aan de riem. En je denkt: waar ben ik aan begonnen?


Daarom bieden wij in onze pijler "Mensen" een sterk aanbod:


Modules Coachen en Lesgeven


In de meeste carrières in hondenland ben je immers voornamelijk bezig met de mens naast de hond en niet met de hond zelf! Je zal je dus moeten wapenen om dit varkentje ook gewassen te krijgen. Eens je weet hoe je mensen kan begeleiden, hoe je bij jezelf frustraties kan vermijden, Hoe je vanuit empathie in contact kan gaan met de mens, hoe je in jezelf kan geloven en vanuit je eigen kracht kan werken zal je zien dat het plaatje klopt. Ligt het contact met mensen je echt niet, maak dan de goeie keuze en kies voor een tak van hondenland waar je echt enkel met honden kan gaan werken.


Mede-studenten


Daarnaast hechten we in onze praktijkdagen ook veel belang aan het coachen van mekaar. Wie kunnen het best fungeren als je eerste klanten dan je mede-studenten die in hetzelfde schuitje zitten dan jij. Ook in je stage-periode wordt je begeleid in zowel het leren naar de hond kijken als naar de mens naast de hond. De begeleiding waar je voor kan kiezen na het behalen van je diploma geldt bijgevolg niet alleen voor hond-gerelateerde vragen, maar ook zeker voor mens-gerelateerde vragen.


Hondernemerschap


Wil je een eigen zaak starten dan komt er ook meer bij kijken dan enkel een BTW nr aanvragen, Hoe zit de wetgeving in mekaar? Stel je neemt bij een thuisbezoek bij klanten de hond even over om iets te tonen, de hond ontsnapt echter en veroorzaak op straat een ongeluk. Wie is verantwoordelijk? Je klant is zijn afspraak vergeten en daar sta je dan voor de deur, kilometers gereden en geen geld. Wat zijn je rechten? Maar ook, hoe regel jij je agenda, kom je steeds te laat bij klanten, dan krijg je geen al te beste reputatie. Vergeet je zelf afspraken met klanten, al helemaal niet goed voor je reputatie. Kortom je zakelijke neus wat bijstellen is ook best een goed plan. Daarom bieden wij een aparte module "Hondernemen" aan, Omdat niet iedereen die de opleiding volgt van plan is om een eigen zaak te starten is deze geen verplicht onderdeel, maar kan dus wel vrij gevolgd worden.Als fundament onder de drie pijlers: Theorie - Praktijk - Mensen ligt ons normen en waardenpallet ook dit geven we graag aan je mee.
Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden