Trainer - Module 2

Module 2: Opvoeden en trainen


We bouwen in deze module verder op de fundamenten gelegd in Module 1. Er wordt dieper ingegaan op verschillende trainingstechnieken, trainingshulpmiddelen, maar we bespreken ook uitgebreid opvoeden. Ook wordt er ingegaan op welke zaken belangrijk zijn om aan te leren en in welke fase van het hondenleven ze best aangeleerd worden. We stappen af van de standaard "commando's" in hondenscholen maar gaan dieper bekijken wat een hond allemaal nodig heeft om als sociale huishond een gelukkig leven te kunnen leiden bij tevreden baasjes.


  • Verschillende (positieve) trainingsmethoden: lokken, handcue, clicker: shapen, capturen, targettraining,...
  • Puppy- en puberopvoeding​
  • Inzet van spel, denkwerk, massage tijdens training ​
  • Trainingshulpmiddelen​
  • Life Skills versus Gehoorzaamheid ​
  • Belonen: hoe, wat, wanneer, variaties in spel-, voer- en omgevingsbeloningen​
  • Veiligheid en welzijn hond


DOCENTEN: Kathleen Selleslagh en Denis de Mooy


LESMATERIAAL: cursusmap, deze krijg je bij aanvang van de eerste lesdag. Hand-outs presentaties, deze krijg je via de Online Classroom na elke lesdag. Boeken: “Elke pup een goede start” en “Je puber goed op pad” Martine Burgers en Sam Turner. Door cursist zelf aan te schaffen voor lesdag 3 en 4.


EXAMEN: Theoretisch examen: meerkeuze en open vragen. Enkel verplicht om te kunnen doorstromen naar het niveau Instructeur. Indien je niet meedoet aan het examen ontvang je een bewijs van deelname aan deze module. Indien je slaagt voor het examen ontvang je een getuigschrift met percentage.


Deze module is verspreid over 4 cursusdagen. Bij de Live Online groepen zijn dit  8 halve lesdagen.


Wanneer?AGENDA


Volgende cursusdata zijn: 


Cyclus 8 op zaterdag (10u-13u) LIVE ONLINE: 8/05/2021 - 15/05/2021 - 22/05/2021 - 29/05/2021 - 5/06/2021 - 12/06/2021 - 19/06/2021 - 26/06/2021 - Examen Live online: 3/07/2021

Hoe, wat, hoeveel,...Praktische informatiePraktische informatie (Lesuren, Cursuslocatie, Tarieven, Kortingssysteem, Certificaten, Netwerk)


Tarieven en inschrijven (Hier kan je inschrijven en vind je een overzicht van de kosten per module)


Nog vragen? Klik hier, we beantwoorden ze graag!


Benieuwd naar Module 3? Klik hier

Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden