Opleidingsaanbod

Ons opleidingsaanbod

Het opleidingsaanbod binnen de Kyo-Coach® Academie  is momenteel onderverdeeld in 4 blokken, deze bouwen verder op mekaar.


LET OP: vanaf september 2023 starten wij met een nieuw opleidingsaanbod. Dat zal nog erg aanleunen bij het huidige, maar toch nieuwe accenten leggen en een aangepaste opbouw kennen. Meer weten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt zo op de hoogte gehouden!

In het eerste blok: Kyno-Coach® Trainer, leer je heel veel theorie en praktijk over "de hond", je leert een hond beter begrijpen door dieper in te gaan op lichaamstaal, stress- en kalmerende signalen, houdingen,... en dit zowel op wetenschappelijk als praktisch vlak. Daarnaast leer je zeer uitgebreid alles wat te maken heeft met het opvoeden en trainen van een hond. Maar ook de gezondheid, verzorging en EHBO bij honden komen aan bod. Kortom het eerste blok maakt je een deskundige op het vlak van honden. Dit blok is zeer geschikt voor hondeneigenaren die hun kennis en kunde wil uitbouwen, maar ook voor instructeurs die na jarenlang ervaring een opfrissing wensen, of instructeurs met een basiskennis die zich wensen te verdiepen. Het is de basis om door te kunnen groeien naar instructeur, gedragscoach of een bepaald specialisme in hondenland. Elke opleiding start dus met dit blok. Het blok bestaat uit vier modulen, waarin zowel theorie- als praktijkdagen zitten.Wens je ook echt les te geven en mensen met andere honden te begeleiden, coachen of trainen dan kan je verder naar het tweede blok: Kyno-Coach® Instructeur. Naast de kennis en kunde om met honden om te gaan, wordt er in dit blok uitgebreid aandacht besteed aan het leren omgaan met mensen, het leren coachen van andere hondeneigenaars, het lesgeven zowel in groep als één op één.Het derde blok heet Kyno-Coach® Gedrag, hierbij wordt dieper ingegaan op problematisch gedrag bij honden en de aanpak om dit bij te sturen. Je specialiseert je als gedragscoach in het begeleiden van mensen met een hond met probleemgedrag. Je leert de situatie analyseren en een behandelplan op te stellen. Waar nodig leert je door te verwijzen naar andere specialisten bv op medisch vlak of gedragdierenartsen wanneer specifieke ondersteunende medicatie vereist zou zijn.

Kyno-Coach® Specialist is het vierde blok, hierbij kan de cursist zich specialiseren in een bepaald vakgebied in de hondenbranche. In dit niveau wordt enkel gewerkt met gastdocenten die dan ook als vooraanstaand gezien worden in hun vakgebied. 


We streven ernaar om hier een zo uitgebreid mogelijk aanbod te garanderen, met gastdocenten die het neusje van de zalm zijn in hun vakgebied.
Op de pagina van elke module vind je ook de Agenda terug met de lesdata


Kyno-Coach Trainer

 

      Module 1: Ethologie van de hond

      Module 2: Opvoeden en trainen

      Module 3: Biologie van de hond

      Module 4: Trainingsmethoden Praktijk

 

Kyno-Coach Instructeur

 

      Module 5: Coachen

      Module 6: Lesgeven Theorie en Praktijk

      Stage & Examen instructeur

 

Kyno-Coach Gedrag

 

      Module 7: Probleemgedrag

      Cases, Stage & Examen gedragscoach

 

Kyno-Coach Specialist

 

      Hondernemen

      Zeer divers aanbod specialismen

Kyno-Coach ® - Copyright - Alle rechten voorbehouden