Opleidingskost

Opleidingskost

De vermeldde prijzen hieronder zijn exclusief BTW. Onze opleidingen zijn onderhevig aan het Btw-regime van 21%. Indien je een ondernemingsnummer hebt, kan je een factuur ontvangen op je ondernemingsnummer, noteer dit dan zeker op je inschrijvingsformulier.

Inbegrepen in de opleidingskost:


 • Toegang tot de Online Academie, het leerplatform waar je alle lesinhoud (lesopnames theorielessen, live-online lessen en slides presentaties) zal vinden per module. Je hebt tot zes maanden na de start van de module toegang tot de Online Academie van deze module
 • Bij modulen 1 tot en met 3 de bijhorende theoriehandleidingen in pdf
 • Voor de lesdagen op de leslocaties: koffie, thee, water en koekjes, (geen lunch, die is zelf mee te brengen)
 • Het normale gebruik van het praktijkmateriaal (zoals verbanden bij de EHBO-les, krukjes, steps bij de Body & Balance lessen)
 • Individuele begeleiding online van één uur per module op jouw aanvraag, wanneer je dit nodig hebt.
 • Deelname aan de online examenmomenten in Modulen 1 en 2 en beoordeling hiervan
 • Beoordeling van de cases als eindwerk voor het diploma Puppy- en Hondencoach
 • Beoordeling van de cases als eindwerk voor het diploma Hondengedragscoach

 

Overzicht per module:

Module 1: Ethologie en gezondheid van de hond

1.200€ excl. BTW

Module 2: Trainen en opvoeden van de hond

1.200€ excl. BTW

Module 3: Coachen en lesgeven

1.600€ excl. BTW

Module 4 : Probleemgedrag

2.500€ excl. BTWBehalen diploma Puppy- en Hondencoach = Module 1 – 2 – 3

= TOTAAL: 4.000€ excl. BTW

Behalen diploma Hondengedragscoach = Module 1 – 2 – 3 – 4

= TOTAAL: 6.500€ excl. BTW

(Bovenstaande prijsberekening is niet uitgegaan van herexamens. Deze tarieven zijn geldig voor 2024.)

Betalingen:


Bij inschrijving zal je een factuur ontvangen voor module 1. Deze heeft een betaaltermijn van 14 dagen. Voor meer informatie omtrent betaalvoorwaarden, check onze algemene voorwaarden verderop in deze studiegids.

Daarna zal je telkens een maand voor start van de volgende module, een factuur ontvangen voor die module, met een betaaltermijn van 7 dagen.


Je kan telkens inschrijven per module op de website. Let wel op! Er is een maximum aantal deelnemers per module. Wat betreft de toewijzing van cursisten wordt voorrang gegeven op basis van inschrijvingsdatum voor die module.

 • Voor modulen 1 tot en met 3 is het maximum aantal deelnemers per leslocatie 12.
 • Voor module 4 is dit ook 12, echter deze wordt enkel aangeboden in de leslocatie te Duffel en wordt 1x per jaar gegeven.


Eens je ingeschreven bent via de website voor een bepaalde module, zijn de algemene voorwaarden hierop van toepassing, inclusief de annuleringsvoorwaarden (zie verderop in de studiegids).


Volg je de opleiding Puppy- en Hondencoach, dan zal je dus gespreid 3 facturen ontvangen.

Volg je de opleiding Hondengedragscoach, dan zal je dus gespreid 4 facturen ontvangen.

Niet-inbegrepen in de opleidingskost

 

 • Het Engelstalige handboek dat als theorie-handleiding hoort bij Module 4. Dit is zelf aan te schaffen (volgens de laatst beschikbare druk)
 • De kost voor een herexamen. Het is eenmaal mogelijk een herexamen af te leggen per examen. Hiervoor zal je een bedrag van 80€ (incl. BTW) dienen te betalen. Je ontvangt hiervan een factuur. Voor herexamens van de cases wordt een tarief afgesproken naargelang het aantal cases en individuele begeleiding.
 • Indien je nood hebt aan meer online individuele begeleiding van de hoofddocent van de module, dan kan je deze aanvragen. Hiervoor wordt een tarief van 70€ (incl. BTW) per uur aangerekend.
 • Trainingsmateriaal (halsband, tuigje, leiband, clicker,…) dat je zal gebruiken tijdens de praktijklessen met je (leen)hond, idem met beloningsvoertjes. Deze dien je zelf mee te nemen in functie van de hond die je meebrengt.