Normen en waardenpallet

Normen en waardenpallet

“Zeg nooit, het is MAAR een hond”

 

Bij ons zijn honden niet zomaar honden. Wij zijn weg van honden! Onze honden zijn onze beste vrienden en neen het zijn geen mensen. Honden zijn een eigen diersoort, met hun eigen taal, maar het zijn ook individuen met gevoelens en emoties. Gelukkig is de wetenschap daar ondertussen ook al achter en kunnen wij in onze opleiding een heel hoofdstuk wijden aan emoties bij honden dat wetenschappelijk onderbouwd is.

Respect en begrip

 

Bij Kyno-Coach Academie staan respect en begrip centraal. HONDEN verdienen het gerespecteerd/begrepen te worden en vanuit dit respect/begrip benaderd te worden, maar ook MENSEN verdienen het gerespecteerd/begrepen te worden en vanuit dit respect/begrip benaderd te worden. Een mooie uitspraak luidt: "om respect te verkrijgen moet je het eerst geven." Daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten.

Welzijn en veiligheid

 

We gaven al eerder aan dat we zowel welzijn als veiligheid hoog in het vaandel dragen. Dit geldt echter zowel voor honden als voor onze cursisten. Wij willen een veilig en vertrouwelijk leerklimaat creëren waar ook jij als cursist je thuis en goed bij voelt. Zowel bij honden als bij mensen gaan we dan ook op zoek naar wat elk individu nodig heeft om te kunnen groeien en de beste versie van zichzelf te kunnen worden!

unsplash