Docententeam

Leer ons docententeam beter kennen!

Eva Paridaens

Klinisch psycholoog en diergedragstherapeut

Hoofddocent Module 4: probleemgedrag


“Dieren hebben op mij een enorme aantrekkingskracht en zijn een bron van inspiratie. Ik wist dan ook al vroeg dat ik met dieren wou werken. Na mijn universitaire studies Klinische Psychologie volgde ik een 2-jarige therapie opleiding ''Therapie met assistentie van dieren'' (animal assisted therapy) en de opleiding ''Companion Animal Behaviour Counselling'' (2-jarig postgraduaat University of Southampton). Als één van de weinige universitair geschoolde gedragstherapeuten in België, deel ik graag mijn kennis en ervaring met iedereen, om de band tussen mensen en dieren te versterken.

Ik school mezelf zoveel mogelijk bij en werk op een ethisch verantwoorde manier met de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik ben ook aangesloten bij vakverenigingen en werk volgens een deontologische code (VDG: Vereniging voor DierGedragstherapeuten).”

Ilse Rediers

Gedragsdierenarts

Docent gedragsdiergeneeskunde – Anatomie & fysiologie en EHBO


Als gedragsdierenarts werkt Ilse Rediers in haar gedragspraktijk BehiVet nauw samen met de eigen dierenarts van hondeneigenaren. Daarnaast verzorgt Ilse ook puppylessen in haar eigen praktijk, waar de focus ligt op de opvoeding van de pup in zijn specifieke situatie en levensomstandigheden.

Ilse heeft naast haar diploma dierenarts en postgraduaat toegepast diergedrag ook een pedagogisch diploma en geeft ook les in de richting diertechnische wetenschappen.

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring en is bestuurslid van de Vlaamse gedragsdierenartsen (VDWE), lid van de Europese gedragsdierenartsen (ESVCE) en lid van Vereniging voor Diergedragsprofessionals (VDG). Daarnaast blijft ze zich continu bijscholen.  In 2020 werd haar boek over hondengedrag en -welzijn ‘Een vlekkeloos hondenleven’ gepubliceerd.

Kaat Wauters

Massagetherapeut, Body&Balance instructeur, hondenfokker

Docent bewegingsleer – massagetechnieken – Body & Balance


"Hey, ik ben Kaat en ik heb mij destijds, door mijn passie voor honden, omgeschoold van IT'er tot Kynologisch Instructeur en later tot Kynologisch Massagetherapeut bij Kynomassage in Nederland. Daar maak ik ondertussen deel uit van het vast docententeam. Bewegingsleer en het spierenstelsel van de hond zijn een grote fascinatie. Door bijscholing, en in combinatie met de liefde voor fokkerij, specialiseer ik mij nog verder in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van pup tot een goed gebalanceerde volwassen hond.

Ik heb Kate&Dogs opgericht, een praktijk waar ik zowel sporthonden, pups, jonge en oudere honden als honden met stressgerelateerde gedragsproblemen of lichamelijke problemen help dmv massage- en bewegingstherapie. Via aanrakingen breng ik meer rust in het lichaam van de honden en in combinatie met gerichte oefeningen worden ze meer bewust van hun eigen lichaam en hoe dit te gebruiken. Ik werk hiervoor steeds in communicatie met de hond.

Daarnaast coach ik hondeneigenaars met oa pups en pubers om een goede band op te bouwen door hen meer bewust te laten kijken naar hun hond en hen te leren hoe ze spelenderwijs allerlei kunnen aanleren.

Ik deel graag mijn kennis met hondeneigenaars die meer in verbinding willen gaan met hun hond en hondeninstructeurs die net een stapje verder willen gaan bij het begeleiden van honden en hun eigenaars."

Annelies Van Nuffel

Onderzoeker, lector en eigenaar hondenschool

Docent ethogrammen en puppylessen geven


Annelies baat hondenschool Happy Tail uit waarin ze lessen aanbiedt voor pups en pubers. Daarnaast worden er tal van workshops aangeboden zoals Rally-O, Hoopers, Life Skills, … in samenwerking met gastinstructeurs.

Daarnaast is Annelies docent aan HoGent en baat zij ook nog het bedrijf Friendly With Dogs uit, dat jaarlijks een seminar organiseert met verschillende nationale en internationale gastsprekers over verscheidene thema’s in hondenland.

Tatjana Breukink

Hondengedragscoach, Puppy-instructeur blindengeleidehonden, doggy-dancefan

Docent Life Skills – denkwerk – spelen met je hond


Tatjana is gediplomeerd Kyno-Coach gedragscoach voor honden en geeft ook les in Hoopers en Dogdance, daarnaast is zij fulltime aan de slag als puppy-instructeur bij het Belgisch centrum voor Geleidehonden, waar zij de pleeggezinnen begeleidt om hun pup op te voeden tot een stabiele, sociale en welgemanierde hond. Zij is dus dagelijks bezig met het aanleren van de life skill-oefeningen die in onze opleiding tot Puppy-en Hondencoach centraal zullen staan.