Pijler - Theorie

Theorie

In onze pijler "Theorie" staan wij garant voor de volgende zaken:

Nieuwste wetenschappelijke inzichten


Al ons cursusmateriaal is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Bij ons geen verouderde methodes of vertelsels. Wel leggen we graag uit waar ze vandaan komen, waarom iets wel of niet klopt. We leren je hier zelf ook kritisch in te denken. Neem het niet zomaar aan omdat wij het zeggen, maar omdat het logisch onderbouwd is!

Welzijnsnormen en veiligheid"Een gezonde geest in een gezond lichaam," dit geldt niet enkel voor mensen maar ook voor honden. We belichten uitgebreid wat welzijn inhoudt, waar je rekening mee kan houden en hoe je er voor kan zorgen dat je je hond zowel fysiek als mentaal gezond kan houden en zijn veiligheid kan waarborgen.

Docenten met kennis en continue bijscholingen
Als docenten hebben wij zelf verscheidene opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland. In onze sector ben je nooit volleerd!

Alle docenten betrokken bij de Academie staan er dan ook garant voor dat zij zich zelf blijven ontwikkelen door opleidingen te volgen en deel te nemen aan seminars en workshops.  

Laat je inspireren!


Ook in hondenland zijn er "idolen", mensen met jarenlange ervaring, die een eigen pad bewandeld hebben en daarbij zovele anderen ge├»nspireerd hebben. Om even enkele van onze persoonlijke idolen op te sommen:  Karen Pryor, Ken Ramirez, Kathy Sdao, Susan Friedman, Michele Pouliot, Bob Bailey, Karolina Westlund.


Maar dit lijstje is verre van compleet! .Wij streven er dan ook naar dat jij, na het volgen van onze opleidingen voor jezelf ook zo een lijstje kan beginnen aanleggen, dat je zelf inspiratie gaat opdoen bij anderen, met een kritische blik.

Klaar voor het echte werk!


Met de schat aan theoretische bagage die je bij ons krijgt, ben je absoluut gewapend voor het echte werk. Ja, je zal behoorlijk wat te lezen krijgen. Zo kunnen we al verklappen dat de cursusmap van Module 1 wel 402 pagina's telt en die van Module 2 een "kleine" 395...


Daarnaast krijg je ook van elke lesdag nog de slides van de gegeven presentatie. Je hebt dan ook na je opleiding een grondig naslagwerk, om telkens op terug te vallen, als je wat wenst op te zoeken of na te kijken.


Maar door enkel met je neus in de boeken te zitten kom je er natuurlijk ook niet, dus daarom nemen we je graag mee naar onze volgende pijler: Praktijk!

Wij weten niet alles zelf!


Specialismen die we aanbieden worden gedoceerd door topmensen in hun vakgebied. Wij weten niet alles zelf! Als je je professioneel wil toespitsen op een vakgebied, dan wil je het vooral kunnen leren van iemand die er heel goed in is en niet iemand die er net zelf een cursus in gevolgd heeft en nog geen ervaring heeft. Het zou dan het effect hebben van de pas afgestudeerde, leidt de leerling op. Nee, de doorwinterde rot in het vak leidt de leerling op. Dan pas krijg je voldoende bagage in je rugzakje mee om zelf mee aan de slag te kunnen.

unsplash