Verloop van de lessen

Lesverloop

Je volledige opleiding zal bestaan uit een mix van vier soorten lessen:

LesopnamesOns volledige opleidingstraject bevat heel wat theoretische informatie. Bij de eerste drie modulen horen ook telkens uitgebreide en uitgeschreven theorie-handleidingen. Bij module vier hoort een wetenschappelijk Engelstalig handboek.

De theorie uit de handleidingen en het handboek wordt op een bevattelijke wijze gebracht in lessen via een PowerPointpresentatie. Van deze lessen kan je telkens op eigen tempo de opnames bekijken. Je krijgt ook de slides hiervan in PDF-vorm. Er zal je dan ook telkens gevraagd worden om tegen bepaalde praktijklesdagen bepaalde theorie in zelfstudie te verwerken via de online academie.


Het voordeel: je hoeft geen verplaatsingen te doen en je agenda niet te blokkeren op vaste dagen, maar je kan dit helemaal naar jouw eigen wensen inplannen!

Op het leerplatform vind je alle media terug om hiermee zelf aan de slag te kunnen. In de praktijklessen zetten we deze theorie dan om in de praktijk via opdrachten in groepjes en hands-on sessies.

Live online lessen


In deze lessen komt ook theorie aan bod, maar gezien ze live zijn, is er interactie tussen je docent en je medecursisten

In de live online lessen verwachten we dat je aanwezig bent, kan je echter onverwachts toch niet deelnemen, dan is er achteraf sowieso ook een opname van de les beschikbaar op de online academie. Je krijgt ook de slides hiervan in PDF-vorm.

Praktijklessen


Op geregelde tijdstippen zijn er praktijklessen ingepland tussen de verschillende hoofdstukken theorie, die je in zelfstudie verwerkt via de lesopnames op de online academie. Sommige praktijklessen zijn met hond, andere zonder. Dit wordt telkens vooraf duidelijk vermeld. Het is dus belangrijk dat je over een sociale hond kan beschikken, die je kan meenemen tijdens de praktijklesdagen met hond. Dit hoeft niet je eigen hond te zijn, je kan ook voor een leenhond zorgen, van bijvoorbeeld vrienden, buren, familie. Bij de start van de opleiding zal er jou gevraagd worden een vragenlijst in te vullen omtrent de hond die je plant mee te brengen. Op die manier kunnen we in overleg bepalen of de lessen haalbaar zijn voor de hond of niet en wat de mogelijke alternatieven kunnen zijn. Indien je dus geen eigen hond hebt kan je nog steeds deelnemen aan de praktijklessen binnen onze Academie.


Kyno-Coach Academie geeft praktijklessen op 2 leslocaties. Je kiest bij inschrijving voor één locatie:


  1. Huisdiergedrag: Lintsesteenweg 218, Duffel
  2. Happy Tail: Kuilstraat 50, Erpe-Mere

Individuele Begeleiding


Zit je ergens vast tijdens je zelfstudie, je cases, je voorbereidingen voor examens, heb je vragen? Dan kan je terecht bij de hoofddocent van je opleiding. Bij de opleiding tot Puppy- en Hondencoach is dit Kathleen Selleslagh, bij de opleiding tot Hondengedragscoach is dit Eva Paridaens. Zij helpen je via een online meeting graag verder met je vragen. Bij elke module zit 1 uur online begeleiding inbegrepen in je lestarief, heb je nood aan meer begeleiding dan kan je deze aanvragen tegen vergoeding (meer hierover bij de tarieven).