Denis en Kathleen

Hoe het begon


Kort nadat onze hond Roy stierf, adopteerden mijn man Denis en ik, twee honden uit het asiel: Border Collie, Darco en Fox, Poing. We gingen er onmiddellijk mee naar de hondenschool, maar al snel kwamen er problemen naar boven, waarvan we absoluut niet wisten hoe we ze moesten oplossen. De mensen op de hondenschool deden hun best, maar schoten tekort met oplossingen die werkten.


Omdat ik niet bij de pakken wou blijven zitten ging ik mij verdiepen in de wereld van de hond. Hoe denkt een hond? Waarom doet hij wat hij doet? Ik wou zelf de problemen kunnen herkennen en aanpakken. Ik startte met de beroepsopleidingen Hondeninstructeur en Hondengedragstherapeut, die ik ook met succes beëindigde. 

Omdat je in een vak als hondentrainer en hondengedragstherapeut nooit volleerd kan zijn, vind ik het uitermate belangrijk om mijn kennis voortdurend te vervolledigen door seminaries en workshops te volgen van gerenommeerde internationale hondengedragsdeskundigen. Op mijn LinkedIn profiel kan je een overzicht vinden van de gevolgde opleidingen.


Sinds januari 2010 kon ik van mijn passie voor honden mijn beroep maken. Ik kreeg de kans om full time aan de slag te gaan als Instructeur van Blindengeleidehonden, de opleiding hiervoor werd intern in de school gegeven.Met al deze bagage aan kennis en ervaring besloot ik hondenbaasjes te helpen en in januari 2012 ging Kath & hond van start. In januari 2013 werd Kath & hond een full time zelfstandige beroepsactiviteit, mede door de samenwerking met de Nederlandse Geleidehondenschool KNGF, waar ik als externe instructeur geleidehonden voor trainde en afleverde.


Omdat mijn man, Denis de Mooy ook de smaak te pakken had, wou hij zich professioneel bijscholen. Hij behaalde het diploma Kynologisch Instructeur bij Dogvision (NL). Begin 2015 startte ook hij met het opleiden van blindengeleidehonden bij KNGF Geleidehonden.

PROFESSIONEEL SAMENWERKEN

De geboorte van een Academie

Maar het gevoel bleef kriebelen dat we toch iets meer konden betekenen voor "hondenland".


Hoe konden we nóg meer hondeneigenaren bereiken én hoe konden we dus nog meer honden helpen naar een beter welzijn? Door nieuwe professionals op te leiden, die op hun beurt die positieve welzijnsboodschap kunnen brengen tot bij de eigenaren.


En zo werd op 1 april 2017 Kyno-Coach Academie opgericht


Aangezien we professionaliteit cruciaal vinden en samenwerking daarin een sleutelbegrip is, heeft Kathleen sinds 2019 zich ingezet als bestuurslid van de beroepsvereniging Association of Pet Dog Trainers België en Nederland, ofwel APDT-BeNe. Deze vereniging is helaas opgehouden te bestaan, maar de filosofie wordt verder uitgedragen door de Vereniging voor Diergedragsprofessionals ofwel VDG. Onze opleiding hondengedragschoach is dan ook erkend door de VDG.

Onze missie

Wij streven ernaar dat mensen en honden mekaar beter leren begrijpen.

Vanuit wederzijds begrip ontstaat niet alleen een respectvolle relatie, maar ook een gelukkig samenleven.

Ons steentje hieraan kunnen bijdragen, dat is onze missie.