Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Kyno-Coach Academie werd opgericht in 2017 met als missie meer mensen wetenschappelijk onderbouwde en hedendaagse kennis over honden, hun gedrag en welzijn bij te brengen. Nog te vaak stelden we in de eigen praktijk vast dat mensen van trainers ouderwetse adviezen hadden gekregen, dat er gewerkt werd met aversieve hulpmiddelen en dat de samenwerking tussen hond en mens ver te zoeken was.


Omdat we weten dat het anders kan, wilden we graag onze kennis verspreiden en zoveel mogelijk mensen bereiken. Je kan een hond opvoeden zonder dat je hem moet domineren, je kan harmonieus samenleven met een hond, zonder dat je aan zijn leiband hoeft te rukken. Hoe kunnen we deze kennis beter verspreiden, dan via het opleiden van nieuwe professionals. Mensen die op hun beurt eigenaren kunnen bereiken met moderne opvoedings- en trainingsmethoden.Methoden die een wetenschappelijk fundering hebben, die bewezen zijn te werken én die een positief effect hebben op de band met je hond én het samenleven zoveel leuker maken. Waarom zou je dat nu niet willen?

 

Dat was ons uitgangspunt, en zo werd de Kyno-Coach Academie geboren.


Kyno-Coach Academie wil bijdragen aan de professionalisering en kennisverrijking binnen het hondenlandschap door een kwalitatief opleidingsaanbod, maar ook door de samenwerking aan te gaan met specialisten in hun vakgebied die als docent deel uit maken van het Kyno-Coach docententeam.


We vinden het uitermate belangrijk om in de professionalisering van het hondenlandschap samen te werken met onafhankelijke  beroepsverenigingen zoals de Vereniging voor Diergedragsprofessionals, zodat afgestudeerde Hondengedragscoachen zich daar probleemloos kunnen bij aansluiten. Dit geeft je de kans om te netwerken met collega's hondenprofessionals.

Denis & Kathleen


De dagelijkse werking van de Academie rust in de handen van de zaakvoerders Denis de Mooy en Kathleen Selleslagh.

Naast hun rol in de dagelijkse gang van zaken, zijn ze ook beiden docent aan de Academie.

Nieuwsgierig naar hun achtergrond en wie ze zijn? Klik hieronder voor meer informatie!

Eva Paridaens

Klinisch psycholoog en diergedragstherapeut

Ilse Rediers

Gedragsdierenarts

Tatjana Breukink

Hondengedragscoach, puppyinstructeur blindengeleidehonden, dogdance-fan

Annelies Van Nuffel

Onderzoeker, lector hogeschool en eigenaar hondenschool

Kaat Wauters

Hondenmassagetherapeut, Body&Balance instructeur en hondenfokker